marike tijhaar coaching, supervisie en intervisie
over Marike

Marike is een professioneel begeleider op verschillende vlakken; coach, supervisor, othopedagoog en psycholoog (BIG-gergistreerd). Ook voor onderwijsadvies kunt u bij haar terecht. Ze heeft haar praktijk in Emmeloord.

Na haar studie Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen, is Marike in ’94 gaan werk bij de SBD in Almere. Daar heeft ze veel leerkrachten begeleid bij schoolontwikkeling en hun veranderende rol daarin, zo ook bij het omgaan met leerlingen met leer- en gedragsproblemen.
 
 
In ’99 is Marike overgestapt naar Stichting Gewoon Anders eveneens in Almere, een integratieproject om kinderen met een handicap of stoornis zo veel mogelijk onderwijs te bieden in het reguliere onderwijs. Ze was lid van de plaatsingscommissie, heeft veel kinderen begeleid naar een passende onderwijssetting, werkte mee aan de onderwijskundige opbouw van de Stichting  werd later als Coördinator Begeleiding lid van het managementteam.

Eind 2002 is ze weer gaan werken bij de schoolbegeleidingsdienst (inmiddels IJsselgroep), in de Noordoost Polder. Ze was adviseur van een schoolbestuur, begeleidde een aantal scholen in hun schoolontwikkeling en was coördinator van twee samenwerkingsverbanden WSNS.

In 2008 is Marike gestart als docent aan een lerarenopleiding, waar zij de modules begeleiden van leerlingen, ontwikkelingspsychologie en leer- en gedragsproblemen verzorgt. Daarnaast verzorgt ze in de externe dienstverlening trainingen aan docenten., vooral op het gebied van het reflectie, het coachen van leerlingen en het coachend lesgeven.


- 1999: opgenomen als GZ-psycholoog BIG-register.
- 2007: leergang voor professionals (School voor Coaching in Leiden), Register coach LVSC.
- 2011: opleiding supervisie- en begeleidingskunde (Hanzeconnect, Groningen), Supervisor LVSC.
- 2012: Oprthopedagoog Generalist
- 2012: supervisor NVO (Orthopedagoog Generalist)
- 2013: supervisor NIP

Inmiddels geeft Marike naast haar werk aan Stoashogeschool, opleidingssupervisie bij de opleiding Pedagogiek van Windesheim, en heeft zij een eigen praktijk voor professionele begeleiding. Ook als GZ-psycholoog doet ze free-lance werkzaamheden voor particuliere praktijken, en geeft ze zelf behandelingen aan jongeren. Marike is hoofdbehandelaar bij de Dislekzie Praktijk in Emmeloord sinds augustus '13.
Marike is lid van beroepsorgsniasties (NVO en LVSC).
Homevoor wiecoachingsupervisieintervisiebehandeling jongerentarievenover Marikecontact